Wie zijn wij?

Wij zijn een collectief van verschillende actiegroepen van bezorgde burgers in Limburg die zich verzetten tegen de aanleg van deze leidingstraat.

Waarom verzetten we ons?

Dat kan voor ieder van ons om een andere reden zijn, sommigen vrezen voor de onteigening van hun woning, anderen vechten voor het behoud van onze waardevolle bossen en natuurgebieden, nog anderen vrezen voor hun akkers en weiden.

Niet enkel gaan ze voor dit project vele honderden hectaren waardevolle en zelfs beschermde bossen en natuurgebieden in Vlaanderen vernietigen, dit project is ook nog eens voor de uitbouw van infrastructuur en ondersteuning van een van de meest vervuilende industrieën op aarde, de petrochemische industrie. De industrie bij uitstek die verantwoordelijk is voor de productie van broeikasgassen, van de plastic die onze oceanen vervuilen, die verantwoordelijk is voor de vele milieu rampen die onze natuur vernielen.

Met al die klimaatakkoorden en de wereldwijde bewegingen om af te stappen van fossiele brandstoffen en te werken naar een groenere en hernieuwbare economie is dit project ook een klap in het gezicht van iedereen die zich inzet en bekommerd is voor ons milieu.
Een van de laatste dingen die we moeten doen om klimaatverandering, Co2 uitstoot, de opwarming van onze aarde, nog meer milieuverontreinigingen tegen te gaan is verder investeren in infrastructuur voor industrieën die draaien op deze vervuilende fossiele grondstoffen.

Onze missie

Wij verzetten ons tegen de leidingstraat. Om nog sterker te staan in deze strijd willen wij zoveel mogelijk contact krijgen met andere protestgroepen om ons te kunnen verenigen in 1 groot en sterk blok.
Eendracht maakt macht!

Onze argumenten

Er zijn heel wat argumenten en punten die duidelijk maken waarom die leidingstraat er nooit mag komen.
Momenteel zijn we de lijst aan het voorbereiden.

Onze acties

Om ons doel te bereiken gaan we heel wat acties organiseren.
Komende donderdag 13 mei 2021 voeren we onze eerste protestactie.

Waar vind je ons?

Onze actiegroepen zijn momenteel nog heel verspreid over verschillende Facebookgroepen. We hebben nog niet zo heel veel kans en tijd gekregen om ons deftig te organiseren maar stilletjes beginnen de contacten tussen verschillende groepen te groeien.

Groep Houthalen: Leidingstraat Antwerpen-Ruhr
https://www.facebook.com/groups/142474931068040

Groep Hasselt: De leidingstraat
https://www.facebook.com/groups/276678190753228

Pijpleiding Actie Comité (PACT)
https://www.facebook.com/groups/pijpleiding/

Groep Gerhaegen: voor de mensen en de natuur in Gerhagen/Tessenderlo
https://www.facebook.com/groups/209149957362204

Extinction Rebellion Limburg
https://www.facebook.com/groups/340089233518529

Vrienden van de Groene Delle
https://www.facebook.com/groups/47000109302

Grootouders voor het Klimaat Limburg
https://www.facebook.com/Grootouders-voor-het-Klimaat-Limburg-106847027451785Gerelateerde FB groepen en websites:

Volgende groepen zijn niet rechtstreeks aan ons gelinkt maar hun activiteiten liggen wel in het verlengde met waar wij mee bezig zijn, zijn er rechtstreeks of onrechtstreeks aan gerelateerd en/of houden zich bezig met gelijkaardige problematiek.

Geen EXTRA gascentrale in Tessenderlo
https://www.facebook.com/groups/584363159237710
Ter hoogte van Gerhagen is er op een zuidelijk tracé van de leidingstraat een aftakking die “heel toevallig” mooi netjes uitkomt in de buurt van de locatie waar ook die extra gascentrale in Tessenderlo is gepland.

Actiegroep Antwerpen Schaliegasvrij
https://www.facebook.com/ASchaliegasvrij/
https://www.schaliegasvrij.be/

Ineos Will Fall
https://ineoswillfall.com/
https://www.facebook.com/IneosWillFall