Annick Vanisterbecq

Annick is één van de oprichters van de actiegroep Antwerpen Schaliegasvrij en INEOS Will Fall! Deze groepen strijden tegen het gebruik van vervuilend schaliegas en de geplande ethaankraker van INEOS in de haven van Antwerpen.


  • Hoe “groen” is de ethaankraker in Antwerpen echt?
    Ineos, dat we ondertussen kennen als een controversiële, private chemie-multinational met dubieuze milieu- en sociale reputatie, doet in recente communicatie opnieuw pogingen om aan de hand van zeer misleidende greenwashing de bouw van een nieuwe ethaankraker in Antwerpen te rechtvaardigen. Met steun van gespecialiseerde PR-firma’s en chemie-sectorfederatie Essenscia, verdedigt zij het vervuilend project door middel… Lees meer: Hoe “groen” is de ethaankraker in Antwerpen echt?
  • Greenwashing INEOS
    Fictief ethyleentekort als vrijgeleide voor een fossiele ethaankraker? Auteur: Annick Vanisterbecq Project One van INEOS bestond initieel uit twee delen: een ethaankraker en een propaandehydrogenatie-unit. In deze fabrieken zouden ethyleen en propyleen gemaakt worden – basisgrondstoffen voor de meeste soorten plastics en overige chemicaliën. In de oorspronkelijke plannen zouden beide installaties gelijktijdig worden ontworpen en… Lees meer: Greenwashing INEOS