Tag een boom actie

Met deze tag-een-boom-actie willen we het tracé heel zichtbaar maken voor iedereen die er passeert.

Opzet van de actie
Tag een boom

De bedoeling is dat we naast wegen en paden (op de plaatsen waar ze het tracé van de leidingstraat kruisen), over een breedte van 45 meter, zoveel mogelijk bomen voorzien van een kaartje met een korte boodschap erop.

Deze actie zou heel zichtbaar moeten maken welke bomen allemaal zullen verdwijnen en wat op die plaats de impact juist zal gaan zijn van de leidingstraat.

We hopen hiermee een serieuze indruk te maken op voorbijgangers en een emotionele snaar te raken.
En als we de aandacht kunnen trekken van de media is dat zelfs nog beter.

Deze actie heeft geen specifieke timing of deadline. Iedereen kan eender wanneer en zo vaak als men wil mee doen aan deze actie.
De kaartjes zullen ook gedurende een langere periode blijven hangen.

Doelgroep

Dit is een actie die je best organiseert met een grote groep. Zoveel bomen helemaal in je eentje gaan taggen is onbegonnen werk.
Dit zou eventueel gecombineerd kunnen worden met een demonstratie, zoals we op 13 mei hebben gehouden. Alle aanwezige actievoerders kunnen dan tijdens de demonstratie kaartjes aan de bomen gaan hangen.
Ook toevallige passanten kunnen gevraagd of aangemoedigd worden om een kaartje te gaan hangen.

Dit is ook een ideale actie voor jongeren en kinderen, jeugdbewegingen zoals Scouts of Chiro, scholen of andere grote groepen.

Kinderen kunnen in hun lokaal of de klas zelf een hele hoop kaartjes maken en die dan gezamenlijk in groep (en onder degelijke begeleiding van volwassenen natuurlijk) als een soort bos-uitstap of natuurwandeling gaan ophangen aan de bomen die op het tracé staan.

De kaartjes

Het voorgestelde en ideale formaat voor deze kaartjes is A6, dat is het formaat van een gewone postkaart (een A4 blad 2x dubbel geplooid). Deze kaartjes zijn ook net breed genoeg om bovenaan te perforeren met een standaard gaatjesknipper.

Maak er ook best treurige, verdrietige of boze kaartjes van. Bomen die omgehakt gaan worden zijn daar helemaal niet blij mee. De mensen die deze kaartjes aan de bomen zien hangen moeten het ook erg vinden wat er met die bomen gaat gebeuren.

De kaartjes en de touwtjes dienen wel gemaakt te zijn van stevig maar biologisch afbreekbaar materiaal (dik papier of karton en jutte-touw maar zeker geen plastic) zodat kaartjes, die eventueel los komen, afscheuren of wegwaaien, zeker geen schade aan de natuur veroorzaken.

De teksten worden best geschreven met alcoholstift zodat ze niet uitlopen als de kaartjes nat worden door de regen.

Om echt veel kaartjes te maken kan je zelfgemaakte kaartjes eventueel door het kopiemachine jagen zodat je echt veel bomen kan gaan taggen.

Voorbeelden

Hier enkele simpele voorbeeldjes van kaartjes die je eventueel kan maken.
Je kan de kaartjes die hier staan gewoon downloaden en zo gebruiken, maar als je wil kan je ze ook helemaal zelf maken en je creativiteit helemaal de vrije loop laten. Het moeten ook geen teksten te zijn. Tekeningen zijn ook heel leuk maar zie wel dat ze iets over de bomen zeggen.

BoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaartBoomkaart

Een reactie achterlaten